Zinnenprikkelend zingen….

 

Ervaar je lichaam zingend als resonerend instrument.

…meer klankruimte        ….vrije klankstroom       …minder blokkades         ….makkelijker zingen

Aan de hand van lichaamsbewustzijn en zintuiglijk waarnemen ontdekken we hoe dit alles op een niet mechanische wijze tot stand kan komen en ervaarbaar wordt. De basis voor dit werk is de toegepaste stemfysiologie of Lichtenberger Methode, ontwikkeld door Gisella Rohmert.

Volgende onderdelen komen aan bod:

  1. individueel klankwerk
  2. klankexploraties in groep
  3. samenzang
  4. exploratie van verschillende thema's ivm stem en luisteren
  5. lichaamsbewustzijn

De stage  gaat door in Manderscheid, een charmant klein dorpje in de Duitse Eifel, op  zo'n 250 km van Brussel.
We overnachten in Hotel Heidsmühle, Manderscheid 
http://www.heidsmuehle.de/, een idyllische locatie midden in een prachtige groene omgeving. 
We repeteren in de het centrum van Manderscheid, op ca. 1 km van het hotel. 

week 6 - 13 juli 2019 

Programma: Zaterdag rond de middag aankomst in hotel, eerste sessie in de namiddag. De volgende zaterdag uitchecken na het ontbijt. Dagelijkse workshops, samenzang en individueel klankwerk. Eventuele vrije dag en toonmoment in samenspraak  te bepalen. 

We werken tijdens deze week met klank en (koor)muziek die ons de kans geven verschillende thema’s, zoals adem, houding, aarden, het oor, voelen, resonans, samenklank, … ten volle te exploreren.

De stage telt telkens maximaal 12 deelnemers en gaat door vanaf 8 deelnemers.  De  prijs bedraagt  750 EUR voor een 1persoonskamer,  705 EUR voor een 2persoonskamer.

Inbegrepen in de prijs: 7 overnachtingen in volpension in *** hotel, van zaterdagavond/ zondagavond tot en met ontbijt de volgende zaterdag/zondag (ontbijtbuffet, lichte lunch, tweegangenmenu 's avonds), workshops samenzang en individueel werk, huur van de repetitieruimte, verzekering.
Niet inbegrepen:  vervoer, eventuele excursie (in overleg te bepalen), koffie/thee/water tijdens de workshops (door de groep nog ter plaatse te organiseren), eigen extraatjes en verbruik van drank.

Het wordt weer een heerlijk "zingerige" zomer!

Van harte welkom!